Over Jozef

 

timmeren2Jozefs Timmerwerken is eenmansbedrijf uit het Brabantse Etten-Leur.

Jozef Koeken (1979) is de eigenaar. “Na mijn timmermansopleiding heb ik tien jaar bij bouwbedrijven gewerkt. Daar zag ik dat aannemers soms steken lieten vallen die ik zelf wél zou oppakken. Dat was de reden dat ik in 2005 Jozefs Timmerwerken ben gestart.”

“Naast het vak van timmerman heb ik verschillende opleidingen gedaan en alle aspecten van bouwen, verbouwen en renoveren geleerd. Mijn vak verandert elke dag en ik blijf graag op de hoogte van nieuwe toepassingen.”

Hij sleept mijn duimstokken overal mee naartoe.

Het mooiste aspect van zijn werk? “Dat je met zoveel verschillende mensen en projecten te maken krijgt. Het is erg leuk om iets van het begin tot eind voor een klant te mogen maken: van de eerste schop in de grond tot de laatste kitrand. En alle tussenliggende werkzaamheden! Maar misschien zijn de mooiste momenten van een klus wel als ik koffie drink met mijn klanten en naar ze mag luisteren over wat hun wensen en dromen zijn. Ik vind het geweldig dat ik daar een kleine bijdrage aan mag leveren.”

Jozef woont met zijn vriendin en hun zoon en dochter in Etten-Leur. “Mijn zoontje vindt alles leuk waar ik mee bezig ben: schaven, hameren, de aanhanger leeghalen. Hij sleept mijn duimstokken overal mee naartoe. Dat is zo mooi om te zien!”